Avram Iancu, un roman in varsta de 39 de ani, a esuat in tentativa de a traversa inot Canalul Manecii, informeaza Agerpres. Romanul a fost nevoit sa abandoneze marti seara, dupa peste 12 ore, din cauza curentilor puternici generati de reflux si a starii de oboseala. Avram Iancu si membrii echipajului care l-au insotit nu au oferit, pana acum, o reactie oficiala. El ar fi fost nevoit sa abandoneze cursa din cauza problemelor legate de reflux, arata surse apropiate inotatorului, citate de Agerpres.

Avarm Iancu este bibliotecar in Petrosani si s-a aflat la cea de-a treia incercare de a strabate inot Canalul Manecii. El a incercat sa traverseze Canalul doar in slip si cu o casca pe cap, dupa cum prevad normele de omologare.

Avram Iancu a mai incercat sa traverseze inot Canalul Manecii in august si octombrie anul trecut, insa a fost nevoit sa abandoneze cursa la circa 15 kilometri de malul francez. Organizatorii i-au cerut atunci sa se opreasca din cauza pericolului reprezentat de valurile si curentii mari.

Canalul Manecii a fost traversat pentru prima data inot in anul 1875. In total, doar 1.310 persoane au reusit aceasta performanta, in conditiile de omologare.