In aceste zile, Andrei Rosu participa la Arch 2 Arc (A2A), concurs foarte dificil care presupune trei probe: 140 de kilometri de alergare intre Londra si Dover, traversarea Canalului Manecii intre Dover si Calais si 300 de kilometri de pedalare intre Calais si Paris. Andrei a trecut deja de chinul alergarii si al inotului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Competitia se numeste Enduroman si este una care iti forteaza din plin limitele fizice. Presupune parcurgerea distantei intre Londra si Paris prin alergare, inot si pedalare.

In total, concursul are aproximativ 480 de kilometri. Totul a inceput cu o alergare de 140 de kilometri. A continuat cu inotul (traversarea Canalului Manecii - aproximativ 40 de kilometri) si se va incheia cu 300 de kilometri pe bicicleta.

Andrei Rosu a alergat 100 de kilometri in 13 ore, 23 de minute si 13 secunde, dupa cum informeaza pagina sa de Facebook.

Traversarea Canalului Manecii - un adevarat chin pentru Andrei

"Au contat enorm incurajarile voastre intr-o cursa in care am vomat de 42 de ori din cauza raului de mare. Organizatorii mi-au spus ca la 50 m-ar fi obligat sa ma retrag. Dupa 40 de kilometri bratul stang nu a mai fost functional. Am trecut prin doua lanuri de meduze gigant roz si violet. Apa a avut 13 grade in UK si 14 grade in Franta. Curentii m-au ajutat sa parcurg ultimii 4 kilometri. Mi-au ramas doar doua de somn, interval suficient avand in vedere ca la ultra-triatloane nu se prea doarme. Va pup si va multumesc anticipat si pentru donatiile catre Hospice", a precizat Andrei Rosu pe pagina personala de Facebook.

Aici poti vedea mai multe detalii despre Enduroman.

In varsta de 39 de ani, Andrei Rosu a fost primul roman care a reusit sa termine un ultratriatlon (in Mexic). A castigat competitia cu un timp de aproape 50 de ore. A inotat 11,4 km, a mers pe bicicleta 540 de km si a alergat 126,6 kilometri.

A intrat in Cartea Recordurilor dupa ce a alergat 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe 7 continente.

Cum s-a pregatit pentru Enduroman

"Hrana rece, dusuri reci (si lungi), sute de ore inot in ape deschise si reci, familiarizarea cu valurile mari si meduzele, somn in camere racoroase (fara plapuma/patura si pijama), haine subtiri in mijlocul iernii, alergat in sort si tricou chiar si la temperaturi negative, caldura oprita (si geamurile deschise) in masina, renuntarea la scaunul de birou (lucrat in picioare 8 ore / zi), tempo running-uri de 50 de kilometri, long run-uri (si ture de bicla) de 100 km+, nutritie si hidratare ca la carte, check list-uri peste check list-uri… cam asa ar arata, pe scurt, tabloul pregatirii mele pentru A2A", a povestit Andrei Rosu pe Facebook despre pregatirea pentru Endoroman.