Cei trei alpinisti romani care vor sa escaladeze Everestul pe ruta nordica - dinspre Tibet - au ajuns la tabara de baza avansata, la 6.400 de metri, sunt in perioada de aclimatizare si isi continua ascensiunea. Cei trei romani sunt Oana-Maria Harabagiu, Adrian Fako si Tiberiu Pintilie.

Urcusul spre EverestFoto: Nikon

Expeditiile pe traseul sudic (din Nepal) au fost intrerupte de avalansa care pe 18 aprilie a luat 16 vieti si a creat un imens scandal, astfel ca partea nordica (din China) este singura pe care expeditiile pot continua.

Trei romani - Oana-Maria Harabagiu (23 de ani), Adrian Fako (26 de ani) si Tiberiu Pintilie (29 de ani) - au plecat pe 3 aprilie spre Kathmandu (Nepal). Dupa cateva zile de sedere acolo au trecut granita in China spre Tibet, la Nyalam. Pe 16 aprilie au ajuns la tabara de baza chineza, la 5200 metri altitudine, iar pe 24 aprilie au urcat la tabara de baza avansata pentru o perioada de doua saptamani de aclimatizare.

Ei fotografiaza pe tot parcursul expeditiei cu Nikon D600, NIKKOR AF-S 16-35mm f/4G ED VR, NIKKOR AF-S 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR si Nikon 1 V1.

Vezi mai jos o parte din fotografiile realizate pe parcurs. Mai multe poze pe pagina din Nikonisti.ro

Katmandu

Granita dintre Nepal si Tibet