Singura competitie nationala de inot pe distante lungi in Marea Neagra va avea loc in acest week-end la Mamaia. Temerarii pot parcurge chiar si 7500 de metri. Aqua Challenge - maraton de inot este o competitie de masa, care se adreseaza atat inotatorilor amatori, cat si elitelor (sportivilor bine antrenati sau de performanta). La aceasta a treia editie s-au inscris deja peste 200 de persoane, cu varste cuprinse intre 10 si peste 69 de ani.

Maraton de inot la MamaiaFoto: Smart Atletic

Cel mai varstnic participant este septuagenar, ceea ce confirma faptul ca, prin antrenament si un stil de viata sanatos, oricine poate inota distante lungi chiar si in ape deschise.

Pe langa cele trei probe consacrate: super scurta (500 metri), proba scurta (1500 metri) si proba lunga (5000m), o noutate pentru aceasta editie este proba regina, de 7500m, pentru cei mai curajosi si bine pregatiti.

Proba de 1500 metri este este recomandata persoanelor care inoata regulat si care au mai parcurs aceasta distanta, iar probele de 5000 metri si 7500 metri sunt numai pentru sportivii legitimati la cluburile de performanta sau de masters.

Tot anul acesta, pentru eficientizare si mai multa precizie, cronometrarea va fi facuta cu cipuri electronice. Programul complet al evenimentului este afisat pe site (http://smartatletic.ro/aquachallenge).

Maratonul de inot se va tine pe 3 august in zona Plaja Casino din Mamaia, in fata Comandamentului salvamarilor. Competitia este organizata de catre Smartatletic si ACS Atena.