​Sambata, la Rasnov in judetul Brasov, se va desfasura a doua editie a singurului maraton pe zapada din Romania. Alergatorii vor purta cu ei steagul olimpic, pentru a marca astfel desfasurarea in zona a Festivalului Olimpic al Tineretului European.

Maratonul ZapeziiFoto: Hotnews

Circa 150 de alergatori vor lua startul la a doua editie a Maratonului Zapezii, o competitie de anduranta ce include mai multe probe de concurs sunt: maraton, semimaraton, alergare pe distanta de 30 km si respectiv 15 km.

Alergatorilor, printre care se numara si unii din Bulgaria, Marea Britanie, Algeria si Camerun, li se va alatura si un grup de copii care vor parcurge, in stafeta, distanta maratonului.

Peste 60 de concurenti vor alerga in proba cea mai grea, cea de maraton (42,195 km), in timp ce alti 40 se vor intrece la semimaraton. Cel mai in varsta concurent este Gheorghe Mosion din Arad, 79 de ani, care va alerga in proba de semimaraton.

Startul se va da la ora 09.00 de la Trambulina Olimpica de schi, iar sosirea in toate probele va fi la Cabana Himalaya de pe Valea Glajeriei.

Maratonul Zapezii este singurul maraton desfasurat in conditii de iarna din Romania.

Mai multe detalii aici.