​Duminica 21 octombrie, un alergator roman va marca parcurgerea a 2000 de kilometri. Inceput la mijlocul lunii iunie si preconizat sa se termine in februarie, proiectul maratonistului Andrei Gligor presupune alergarea a 3600 de kilometri si strangerea unei importante sume de bani ce va fi folosita pentru achizitionarea unui aparat medical.

Andrei GligorFoto: Arhiva personala

Si-a propus sa alerge in medie 450 de kilometri pe luna. Si sa stranga suma de 29 de mii de euro. In urma cu doar cateva luni, maratonistul Andrei Gligor a initiat un proiect prin care urmeaza sa alerge echivalentul distantei dintre Bucuresti si Tindouf (un orasel din Algeria, la marginea desertului) unde pe 25 februarie va avea loc a 13-a editie a Maratonului Sahara.

Prin intermediul unei campanii umanitare construita in jurul proiectului sau de alergare, Andrei Gligor si-a propus sa stranga 29.000 de euro necesari cumpararii unui RetCam pentru Spitalul de copii Marie Curie din Bucuresti.

“RetCam Fundus Camera inseamna salvarea de la orbire a multor copiii – in special a celor nascuti prematur – care vor putea primi diagnosticul precis si tratamentul corect inainte ca afectiunile lor oftalmologice sa duca la dezlipiri de retina sau orbire.

Pentru copii, RetCam inseamna salvarea de la intuneric, pentru mine inseamna o cursa de 8 luni si 3.600 km, la finalul careia, pe 25 februarie 2013, voi alerga in desert, la Sahara Marathon”, spune Andrei Gligor.

Mai multe informatii despre acest proiect pot fi obtinute de pe site-ul www.andreigligor.ro