In premiera pentru Romania, incepand din 26 mai se va organiza un eveniment de alergare pe banda, pe o perioada de 24 de ore. Evenimentul, intitulat ‘Alergam pentru copii!’, isi propune sa stranga fonduri in beneficiul unui program de reducere a mortalitatii infantile derulat de catre Organizatia Salvati Copiii.

Alergare pe bandaFoto: Hotnews

‘Alergam pentru copii!’ se va desfasura in Baneasa Shopping City, incepand din 26 mai, de la ora 14:00, si se va incheia pe 27 mai la ora 14:00.

Pe trei benzi aflate la dispozitie se vor alerga mai multe probe:

- pe banda Solo Run, maratonistul Gabriel Solomon va alerga toate cele 24 de ore. El va incerca astfel ca, prin distanta alergata cumulat in cele 24 de ore, sa includa Romania in topul celor mai bune 25 de rezultate inregistrate in lume, in curse similare. Recordul mondial este de 247.45 km distanta alergata;

- pe banda Relay, 12 sportivi amatori vor organiza o stafeta, astfel incat sa alerge cumulat cele 24 de ore;

- pe banda King of Speed se va organiza o cursa contra cronometru, in cadrul careia oricine se poate inscrie pentru a alerga pe o durata de 15 minute. Persoana care va parcurge cea mai lunga distanta in acest interval va fi premiata.

Pentru participantii cu copii sau pentru cei mai mici spectatori va fi amenajat un loc de joaca, in zona dedicata evenimentului.

Parte a campaniei mondiale Every One, proiectul initiat de Salvati Copiii Romania isi propune diminuarea cu 15% a mortalitatii infantile si a numarului de decese in randul copiilor cu varsta mai mica de cinci ani, in perioada 2010 – 2015.

Imagini de la intregul eveniment vor putea fi urmarite live in cadrul Baneasa Shopping City si pe internet pe site-ul www.42pentruosansa.ro/24h.​