Laura Dekker, in varsta de doar 16 ani si 4 luni, a devenit cea mai tanara navigatoare care a reusit sa faca de una singura inconjurul lumii, informeaza FoxNews. Adolescenta olandeza a pornit calatoria in data de 20 ianuarie 2011 si a incheiat-o pe 21 ianuarie 2012, la Saint Martin. "Povestea ei este una senzationala, inca nu-mi pot imagina pe cineva de varsta ei care sa poata face asa ceva", a precizat unul dintre fanii Laurei.

Laura Dekker Foto: AGERPRES

Laura a inceput "nebunia" pe 20 ianuarie 2011, debarcand de la Sint Maarten Yacht Club. Pe 21 ianuarie 2012, adolescenta a sosit la Saint Martin, acolo unde era asteptata de familie si de fani (au fost peste 400 de persoane dornice s-o vada).

Proiectul Laurei nu a primit initial aviz din partea justitiei olandeze, dar pana la urma adolescenta a putut sa plece in calatoria din jurul lumii (s-a considerat ca este prea tanara si ca se expune la un pericol mult prea mare).

Cu toate ca a devenit "cea mai tanara navigatoare care a facut inconjurul lumii", recordul Laurei Dekker nu va fi insa unul oficial, Guinness World Records refuzand inca din anul 2009 sa recunoasa performantele minorilor.

Vezi aici imagini cu Laura Dekker: