"Italia a facut un mare turneu, dar acest meci a fost unul excelent pentru jucatorii nostri, au controlat partida. Este o era grandioasa pentru fotbalul spaniol", a declarat Vicente Del Bosque, selectionerul spaniei, dupa 4-0 cu Italia in finala EURO 2012.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Italia a facut un mare turneu si nu a avut noroc cu accidentarea lui Thiago Motta. Acest meci a fost excelent pentru jucatorii nostri, ei au controlat partida. Dupa primul gol, italienii au reactionat bine, dar noi am reusit sa recuperam posesia balonului si sa marcam din nou. suntem foarte fericiti, acest succes este istoric pentru fotbalul spaniol. Stiu cum joaca si vin dintr-o tara care i-a invatat cum sa joace.

Am facut treaba buna. Este o era grandioasa pentru fotbalul spaniol. In sport se poate intampla orice. Si noi am pierdut in meci amical cu Polonia, scor 0-4. Italienii l-au pierdut pe Motta si totul s-a intors in favoarea noastra.

Cel mai important este sa marchezi si sa ai jucatori inteligenti. Avem o echipa echilibrata si jucatorii ne fac sa ne simtim increzatori'', a declarat Vicente Del Bosque, selectionerul Spaniei, citat de Mediafax.

Spania a castigat pentru a doua oara consecutiv Campionatul European de Fotbal dupa ce a invins, scor 4-0, pe Italia.