EURO 2012 isi va desemna in aceasta seara invingatoarea, Spania si Italia urmand sa se dueleze pe "Stadionul Olimpic din Kiev". "Spania este cea mai buna echipa din lume, dar poate fi invinsa", a declarat Cesare Prandelli, antrenorul italienilor, inainte de marea confruntare. Meciul va fi in direct pe TVR si Dolcesport si LiveText pe HotNews.ro de la ora 21.45.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Am dorinta de a vedea incheindu-se un ciclu cu o victorie. In aceasta competitie, am avut aproape acelasi parcurs. In aceeasi grupa, am terminat la egalitate (1-1). Apoi, Italia a castigat sfertul de finala la loviturile de departajare, iar noi am castigat la penalty-uri in semifinale. Iar stilurile noastre sunt asemanatoare. Deci finala va fi foarte echilibrata. Echipa care va fi recuperata cel mai bine cu siguranta va avea un avantaj. Dar acesta este doar un factor intre altele. Organizarea, curajul si sansa vor conta, de asemenea" - Vicente Del Bosque, antrenor Spania.

"Forta Spaniei nu sta doar in posesia mingii, ci si in castigarea balonului departe de poarta sa. Strategia noastra va fi sa reusim sa cream momente de superioritate numerica in anumite zone ale terenului. Acesta este obiectivul nostru. Nu avem pretentia sa spunem ca ne vom face jocul de la un capat la celalalt. Va trebui sa inchidem bine spatiile, pentru a castiga mingea, iar acest lucru va depinde mult de angajarea noastra. Important este sa ramanem concentrati. Am jucat primul nostru meci cu Spania cu fata deschisa, vom face la fel si duminica. Spania este cea mai buna echipa din lume, dar am spus mereu ca este o echipa ce poate fi invinsa" - Cesare Prandelli, antrenor Italia.

Echipe probabile:

Spania: Casillas - Arbeloa, Pique, Ramos, Alba - Xavi Hernandez, Busquets, Xabi Alonso - Silva, Fabregas, Iniesta. Selectioner: Vicente Del Bosque.

Italia: Buffon - Abate, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Marchisio, Pirlo, Montolivo, De Rossi - Cassano, Balotelli. Selectioner: Cesare Prandelli.

Spania vs Italia la EURO 2012:

Goluri marcate: 8-6

Actiuni de atac: 78-97

Ocazii de gol: 49-55

Cornere: 40-27

Off-side: 18-13

Cartonase galbene: 10-15

Cartonase rosii: 0-0

Faulturi suferite: 93-80.

Spania si Italia s-au intalnit in faza grupelor, la Gdansk, meciul incheindu-se la egalitate, scor 1-1. Interesant este faptul ca ibericii si peninsularii au castigat ultimele trei turnee finale: Italia - campioana mondiala in 2006, iar Spania - campioana europeana in 2008 si mondiala in 2010.