Ajuns la 33 de ani, Andrea Pirlo pare mai in forma ca oricand, mijlocasul Italiei impresionand la EURO 2012. In "sfertul" contra Angliei, Pirlo a fost dirijorul de la centrul terenului, jucatorul incununand evolutia de exceptie cu un penalti "scarita". "Am vazut ca portarul (n.r. Hart) a plecat prea devreme. Am considerat ca asta este executia cea mai buna", a precizat Andrea Pirlo dupa "bijuteria" de duminica seara.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Ales de UEFA omul meciului Italia - Anglia, Andrea Pirlo ramane cu picioarele pe pamant, fotbalistul fiind de parere ca importanta este calificarea in semifinalele competitiei si nu evolutia sa.

"Cel mai important este ca am ajuns in semifinale, eu spun ca meritam asta. Am avut multe ocazii, dar portarul lor (n.r. Hart) a fost in forma, iar noi am avut ghinion. Avem cateva zile sa ne revenim si sa fim in forma la meciul cu Germania, de joi" - Andrea Pirlo.

Mijlocasul lui Juventus a explicat si executia din meciul cu Anglia: "Am vazut ca portarul a plecat prea devreme. Am considerat ca o "scarita" este executia cea mai buna".

Pirlo despre Germania

"Au o echipa mare, au ajuns pana in semifinale fara probleme. Noi ne simtim bine, sa castige cea mai buna echipa" - Andrea Pirlo.

Laudat chiar si in Spania

"Pirlo e un jucator de mare clasa" - Gerard Pique. "Dar ce clasa", a replicat Cesc Fabregas (ambii pe Twitter, conform gsp).

"A fost o seara in care profesorul Pirlo a vorbit. A fost minunat duminica seara. Daca Italia va castiga EURO, atunci Pirlo merita Balonul de Aur" - The Guardian.