Grupa B de la EURO 2012 programeaza astazi ultimele partide. Ca si calificata in "sferturi", Germania se va duela cu Danemarca, in timp ce Portugalia si Olanda se vor intalni in cea de-a doua disputa a zilei. Teoretic, toate echipele au sanse de calificare, in functie de jocul rezultatelor. Meciurile vor fi in direct pe TVR si Dolcesport si LiveText pe HotNews.ro de la ora 21.45.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Clasament Grupa B:

1 Germania 6 puncte

2 Danemarca 3

3 Portugalia 3

4 Olanda 0.

Germania este, cel putin la prima vedere, singura echipa care nu isi face griji in privinta calificarii. Echipa lui Joachim Low pare capabila sa nu piarda cu Danemarca, situatie in care va castiga Grupa B.

Pentru a fi 100% sigura de calificare, Danemarca trebuie sa invinga pe Germania, iar Portugalia sa nu treaca de Olanda. De asemenea, nordicii se mai califica in cazul in care vor remiza cu Germania, iar Olanda invinge pe Portugalia.

In cazul in care nu pierde cu Olanda, iar Germania invinge pe Danemarca, Portugalia este in "sferturile" EURO 2012.

Chiar daca nu are niciun punct acumulat, Olanda se poate califica in "sferturi". Situatia este posibila in cazul in care Germania invinge pe Danemarca, iar batavii castiga la cel putin doua goluri in fata Portugaliei (vor merge mai departe gratie golaverajului).

Portugalia - Olanda (Harkov, 21.45, TVR 1 si Dolcesport Direct).

Echipe probabile:

Portugalia: Rui Patricio - Coentrao, Pepe, Bruno Alves, Pereira - Raul Meireles, Veloso, Moutinho - Cristiano Ronaldo, Helder Postiga, Nani.

Olanda: Stekelenburg - Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Willems - Van Bommel - Van Der Vaart, Sneijder, Robben - Van Persie, Huntelaar.

Danemarca - Germania (Lvov, 21.45, TVR2 si Dolcesport 2 Direct)

Echipe probabile:

Danemarca: Andersen - Simon Poulsen, Kjaer, Agger, Lars Jacobsen - Jakob Poulsen, Kvist - Krohn-Dehli, Eriksen, Mikkelsen - Bendtner.

Germania: Neuer - Lahm, Hummels, Badstuber, Schmelzer - Schweinsteiger, Khedira, Podolski, Ozil, Muller - Mario Gomez.