Presa iberica e in al noulea cer! Spania a cucerit Campionatul European dupa o pauza de 44 de ani si a facut istorie. Trupa lui Arragones a incantat pe toata lumea cu fotbalul spectacol pe care l-a practicat.

"Danke por ser espanol", au titrat cei de la Cadenaser.ro. "Acest Euro a readus fotbalul ca si concept, la expresia sa maxima: tehnica, forta, consistenta, emotie si eroism", a mai notat site-ul amintit.

Marca.es face haz de necaz de nemti, parafrazand o mai veche zicala: "Fotbalul e un joc ce se joaca in '11' si este castigat de Spania". Se continua: "asta este! Nu trebuie sa ne frecam la ochi, nu este un vis, suntem CAMPIONI EUROPENI! dam cu majuscule, pentru ca am cucerit Eurocopa! In sfarsit, s-a facut dreptate si acest titlu l-a primit echipa care a practicat cel mai frumos fotbal!".

"Campeones!", titreaza si cei de la As.com. "Intreaga lume exulta! A invins Spania! A castigat fotbalul! Suntem campionii Europei! Ieri, cand Casillas a vazut trofeul, l-a ridicat si i-a stralucit in ochi. De data aceasta, confeti-ul a fost al nostru, saruturile au fost ale noastre, sampania a fost a noastra", se bucura ziaristii editiei online a ziarului As.