Dupa ce au fost zdrobiti de echipa Spaniei in semifinala campionatului Europei, majoritatea fotbalistilor rusi au refuzat categoric sa raspunda la intrebarile jurnalistilor. Doar trei jucatori au acceptat dialogul cu presa, unul dintre ei fiind Andrei Arsavin. Fotbalistul lui Zenit a raspuns la intrebarile reporterilor de la Vzgliad, recunoscind superioritatea Spaniei.

I. Ce parere ai despre echipa Spaniei?

R. O ehipa fara minusuri. In timpul jocului nu am gasit pe teren nici un loc vulnerabil in echipa Spaniei.

I. Ce s-a intamplat cu apararea rusa, care in meciurile anterioare a jucat mult mai bine?

R. Pur si simplu, spaniolii au jucat mai tare. Si cu asta, basta.

I. Se pare ca spaniolii au acordat mare atentie blocarii tale...

R. Nu a existat un "jandarm" pentru mine. Toti spaniolii au jucat in zona, dar am avut rar mingea in timpul meciului. Poate m-am miscat prea putin, nu m-am demarcat suficient, am primit rar mingea. Dar, oricum, am facut ce am putut. Am jucat putin in atac, iar mingea s-a aflat mai tot timpul la dispozitia spaniolilor.

I. Pentru prima data echipa rusa a afisat o stare fizica sub asteptari, este asa?

R. Da, si mie mi s-a parut ca echipa noastra a fost mai slaba din punct de vedere fizic. Nu stiu cum s-a intamplat. Dar turneul poate fi parcurs egal. Cand nu iti ajunge suflu, te ajuta talentul. Iar spaniolii s-au dovedit mai talentati.

I. Am pierdut si din cauza absentelor din echipa – Kolodin si Torbinski?

R. Nu m-am incumeta sa spun ca am pierdut pentru ca pe teren nu au fost unul sau doi fotbalisti. Echipa Rusiei a facut la acest turneu tot ce a putut. De mai mult nu suntem, se pare, in stare pentru moment.

I. Adica parasiti Austria nu foarte tristi?

R. Nu pot spune ca sunt multumit. Acum, intrarea in semifinala campionatului european pare un succes, dar peste cateva luni, ea poate fi calificata drept un insucces.