Germania si Turcia se lupta in aceasta seara, de la ora 21.45 pe stadionul St. Jakob-Park din Basel, pentru un loc in marea finala de la Viena, acolo unde se va juca cu trofeul european pe masa. Macinati de suspendari si accidentari, turcii pornesc cu sansa a doua in fata unei nationale care nu stie sa faca niciun fel de concesii. Partida va putea fi urmarita Live Text pe HotNews.ro de la ora 21.45.

"Germania se va teme. Stie ca nu cedam. In sferturi eram stresati, dar acum, in semifinale, situatia este diferita", a declarat Semih Senturk, component de baza in echipa lui Fatih Terim.

"In Turcia am invatat ce inseamna sa te identifici cu un club, ce inseamna mandria", a spus Joachim Low, antrenorul Germaniei, referindu-se la felul de a fi al poporului turc.

Echipe probabile:

Germania: 1. Lehmann - 3. Friedrich, 17. Mertesacker, 21. Metzelder, 16. Lahm - 7. Schweinsteiger, 6. Rolfes, 13. Ballack, 15. Hitzlsperger - 11. Klose, 20. Podolski.

Antrenor: Joachim Low.

Turcia: 1. Rustu Recber - 22. Hamit Altintop, 4. Gokhan Zan, 6. Mehmet Topal, 3. Hakan Balta - 18. Kazim Kazim, 20. Sabri Sarioglu, 7. Mehmet Aurelio, 10. Gokdeniz Karadeniz - 9. Semih Senturk, 21. Mevlut Erdinc. Antrenor: Fatih Terim.

Arbitri: Massimo Busacca - Matthias Arnet, Stephane Cuhat (toti din Elvetia)

Palmares direct: Germania - 11 victorii, 3 egaluri, Turcia - 3 victorii.