Nationala Germaniei are de infruntat un adevarat Imperiu Rosu in drumul sau catre castigarea EURO, toate celelalte echipe ramase in cursa pentru triumful suprem avand culoarea rosie preponderenta. De asemenea, surprinzator este faptul ca germanii si turcii au aceiasi preparatori fizici.

Ce au in comun Rusia, Spania si Turcia in afara de faptul ca sunt in semifinalele EURO 2008? Culoarea rosie, atat pe steaguri cat si intr-o proportie covarsitoare pe echipamentele de joc.

Adversarele Germania si Turcia lucreaza cu aceeasi societate americana specializata in pregatirea fizica, Athlete Performance: "Oamenii din firma mea lucreaza cu Fatih Terim si cu nationala Turciei din luna mai. Este o colaborare aflata abia la inceput", a precizat Mark Verstegen, fondatorul societatii.

De asemenea, americanii colaboreaza si cu prima reprezentativa a Germaniei din anul 2004, in urma solicitarii lui Jurgan Klinsmann, fostul selectioner.

Din punct de vedere al marcilor care ii imbraca, scorul este egal, 2-2, Turcia si Rusia fiind echipate de Nike, in timp ce Germania si Spania sunt echipate de Adidas.

Pe 25 iunie Germania va intalni Turcia in prima semifinala a EURO, in timp ce pe 26 iunie se va stabili cea de-a doua finalista in urma disputei dintre Spania si Rusia.