Presa sportiva din Peninsula precizeaza ca antrenorul Roberto Donadoni are zilele numarate la carma Squadrei Azzurra, succesorul acestuia fiind, dupa toate probabilitatile, Marcello Lippi, tehnicianul care a adus titlul mondial in Cizma in 2006.

"Italia, Lippi se intoarce! Spania a jucat mai bine si a castigat meritat. Donadoni, afara!", scrie Corriero dello Sport dupa meciul pierdut cu Spania.

"Domnia lui Roberto Donadoni ar fi trebuit sa se termine duminica, dupa penalty-ul lui Cesc Fabregas. Este capatul de linie pentru o echipa nationala care seamana foarte mult cu antrenorul ei, demna, onesta, dar prea modesta in privinta ambitiei si calitatilor", precizeaza Gazzetta dello Sport.

Donadoni a fost numit antrenor principal al Italiei in anul 2006, dupa ce peninsularii au devenit campioni ai lumii in Germania. Inainte de startul EURO, tehnicianul a semnat o prelungire a intelegerii sale cu FIGC (Federatia Italiana de Fotbal), dar aceasta ar putea fi reziliata din cauza rezultatelor nesatisfacatoare.