Daca Real Madrid pregateste o oferta faraonica pentru Cristiano Ronaldo (100 de milioane de euro), cat costa oare Andrei Arsavin, magicianul Rusiei, si mai ales cine si-l poate permite? Zenit Sankt Petersburg (pe care a condus-o spre Cupa UEFA in aceasta primavara) tocmai i-a prelungit contractul pentru un salariu de 3,5 milioane de euro anual.

In traditia ultimelor editii de EURO, turneul nu este un turnir al celor care se pregatesc: desi a fost asteptat sa straluceasca, Cristiano Ronaldo nu a impresionat, explicatiile oferite de stafful portughez amintind epuizarea din sezonul cu Manchester (42 de goluri in Premier League si Champions League).

La polul opus se afla prestatia rusului Abdrei Arsavin: constient de calitatea jocului sau de creatie, antrenorul Guus Hiddink l-a selectionat, desi avea de ispasit doua etape de suspendare. Hiddink si-a asumat un risc, insa viata i-a dat dreptate: Arsavin a intrat chiar in meciul decisiv cu Suedia, castigat cu 2-0, si a fost factorul decisiv in sfertul cu Olanda.

Arsavin a fost declarat "omul meciului" de catre comisia tehnica UEFA, iar antrenorul Morten Olsen, cel care i-a inmanat premiul, l-a caracterizat astfel: "Acest premiu nu rasplateste neaparat golul al treilea, nici pasa decisiva de la golul secund al Rusiei. Este o distinctie care recunoaste un talent extraordinar: dribling, viteza si orientare in teren - a scos permanent oameni din joc si a gasit solutii pentru coechipieri, chiar si atunci cand putea alege finalizarea".

Arsavin a fost extrem de modest in momentul in care a primit premiul: "Nu stiu ce sa va spun... Toti suntem fericiti, si echipa, si suporterii... Si familia mea. recunosc, ma asteptam ca Olanda sa fie mai agresiva. Insa ceea ce ati vazut in aceasta seara a fost modul in care un om, antrenorul Hiddink, a invins de unul singur 11 fotbalisti excelenti. E o ocazie formidabila sa fii antrenat de Hiddink!"