Olanda si eterna ei problema cu "suficienta" - in dimineata meciului, Rafa Van Der Vaart publica pe site-ul personal textul: "Vom face istorie ca sa fim recunoscuti ca eroi, la 20 de ani de la titlul european al lui Gullit, Rijkaard, Basten".

Insusi antrenorul Marco van Basten daduse un raspuns artagos la anuntul lui Hiddink (Ii vom ataca pe olandezi, numai asa ii vom invinge): "E destul de greu sa ataci Olanda"... Nu a fost chiar dificil - Rusia, condusa de un Arsavin stralucitor si un atacant teribil precum Pavliucenko, a dominat intr-o asemenea maniera, incat Van Basten a trebuit sa faca declaratiile post-meci cu sentimentul ca isi face de fapt mea culpa.

"Nu inteleg de ce am fost atat de obositi, pentru ca am avut o saptamana de odihna in plus. In prelungiri, patru oameni de-ai nostri nu mai putea da nimic! De fapt, la cat de bine a jucat Rusia este un miracol ca am ajuns in prelungiri" - Van Basten, antrenor Olanda.

Guus Hiddink este transformat deja de presa rusa intr-un erou: Rusia avea ca obiectiv calificarea in sferturi, insa in acest moment trebuie sa isi reconsidere misiunea, fiindca Arsavin si Pavliucenko au totul de castigat.

"Nu sunt erou, sunt un om care are placerea sa lucreze cu niste fotbalisti foarte talentati. Arsavin are un talent urias - stie sa dribleze, sa faca spatii si mai ales sa paseze, sa isi gaseasca coechipierii. Rusia este compusa din multi tineri, iar ei descopera pas cu pas gustul marii performante" - Guus Hiddink, antrenor Rusia.