Ionut Lupescu, director general in federatia de fotbal, crede ca antrenorul Victor Piturca nu are de ce sa apara public, pentru ca nu are de dat nicio lamurire privind participarea Romaniei la EURO 2008. "Nu trebuie sa ocolim adevarul: romanii nu pot juca din trei in trei zile", spune Lupescu, considerandu-l pe Dragomir, seful Ligii, unul dintre vinovatii pentru situatie: "A inchis ochii la toate mizeriile, a creat Cooperativa si am ajuns aici".

"Cand ne-am calificat, pe primul loc intr-o grupa cu Olanda, toata lumea il aprecia pe Piturca. Acum sunt voci care ii vor demisia, desi am realizat doua puncte intr-o grupa infernala. Explicatiile necalificarii noastre din grupa de la EURO tin de capacitatea fizica a jucatorilor romani, nu putem juca din trei in trei zile!" - Ionut Lupescu, in direct la Sport.ro.

Lupescu i-a dat o replica lui Dumitru Dragomir, seful LPF, care il acuzase ca a contribuit la esecul din meciul cu Olanda: "De doi ani, in federatie se lucreaza altfel decat era obisnuit domnul Dragomir. Dumnealui a inventat cooperativa in fotbal, a inchis ochii la toate relele si am ajuns sa avem un campionat care nu ofera jucatori de un turneu final!"