Campioana mondiala, Italia, va avea multe informatii "din interior" despre jucatorii spanioli pe care ii vor intalni in sferturile de finala, informatii venite de la jucatorii care evolueaza sau au evoluat in Primera Division. Gianluca Zambrotta s-a despartit recent de FC Barcelona, Morgan de Sanctis este sub contract cu FC Sevilla, Panucci si Cassano au jucat in trecut la Real Madrid acolo unde inca se afla Fabio Cannavaro.

"Stiu foarte bine echipa Spaniei. I-am trimis un mesaj lui Iker Casillas, dar inca nu mi-a raspuns. Nu stiu de ce", a spus Cannavaro ziaristilor. "Sunt foarte puternici, au jucatori extrem de talentati, dar noi formam o adevarata echipa. Ne pot depasi in duelurile individuale", a dezvaluit fostul Balon de Aur care, desi accidentat, a ramas la EURO pentru a-si sustine moral colegii.

"Sunt o echipa care tine mult mingea. Stilul lor de joc este asemanator cu al Olandei. In ofensiva, sunt inspaimantatori", a declarat Massimo Ambrosini care va fi folosit titular contra Spaniei, din cauza absentelor lui Pirlo si Gatusso, ambii suspendati.

Spania nu a invins niciodata Italia la un turneu important, in afara de cel olimpic. Insa ibericii au castigat ultima confruntare directa, un amical disputat in luna martie.

Sfertul de finala dintre Italia si Spania este programat duminica, 22 iunie, de la ora 21.45, la Viena.