Presedintele Fiorentinei Andrea Della Vale a promis suporterilor ca Mutu va continua la echipa "viola". Conform oficialului, sumele vehiculate de presa (salariu de 4 milioane cerut de jucator, etc) nu sunt chiar adevarate. "Mutu nu e un caz pentru mine; o sa gasim un punct de acord, de intelegere".

Grupul de romani care activeaza in Italia s-ar putea imbogati serios in aceasta vara: Lobont isi negociaza singur trecerea in Cizma, Rat este practic plecat de la Sahtior, Mutu l-a recomandat pe Contra la... Fiorentina, etc. Transferul colectiv de romani in Serie A alimenteaza suspiciunile asupra evolutiei apatice a tricolorilor in jocul decisiv cu Olanda, infrangere care a calificat Italia.

"Zvonuri din presa italiana si voci din Romania afirma voalat ca Romania nu a dorit sa castige meciul cu Olanda, desi a fost invitata. Motivul? Unii jucatori au fost pro Italia. Pretul? Contra la Fiorentina, Rat la Lazio, Marius Niculae la Torino si Goian la Lecce. Plus un salariu baban pentru Mutu, ca sa suporte datoria de la Chelsea." (anonim, comentariu la articolul Mircea Sandu explica dezastrul cu Olanda: Erau obositi, nu puteau sa stea in picioare)