Presedintele FRF, Mircea Sandu, explica, la sosirea de la EURO, motivul pentru care tricolorii au esuat lamentabil in partida decisiva cu Olanda: jucatorii erau atat de obositi incat de-abia puteau sa stea in picioare. Ne intrebam cu ce s-or fi tratat vecinii nostri rusi, cei care au zburdat in meciul cu Suedia desi era tot a treia partida de la turneul final.

"Puteam sa facem acest pas impreuna, sa jucam si cu Spania, dar a lipsit acel gol de la meciul cu Italia. S-a vazut ca echipa era foarte obosita, efectiv nu au putut sa stea in picioare", precizeaza persoana numarul unu din fotbalul romanesc.

De asemenea, Nasul a mai declarat ca nici nu se pune problema unei eventuale inlocuiri a lui Victor Piturca, acesta avand contract pana in 2010 cu FRF: "Piturca are un contract pana in 2010, deja e facut programul echipei nationale, dar sigur ca o sa avem o discutie pentru a nu ne mai intalni cu o astfel de situatie daca ne vom mai califica, sa poti sa faci unele inlocuiri mai ales in jocul doi. S-au realizat doua puncte importante, de ce mai departe nu s-a putut o sa analizam. Noi suntem pe locul 4 din coada, adica pe locurile 12-13", a conchis Sandu.

Romania a ratat calificarea in sferturile de finala ale EURO 2008 dupa ce a pierdut, scor 2-0, in fata Olandei, desi batavii au folosit o echipa formata in mare parte din rezerve.