Publicatia germana Der Spiegel ii desfiinteaza practic pe tricolori, pe care ii numeste participanti mediocri care vor fi dati uitarii dupa o reprezentatie precum cea din partida cu Olanda. Gazetarii nemti fac o radiografie a prezentei Romaniei la EURO 2008, spunand despre Mutu si compania ca sufera de o stare de paralizie atunci cand vine vorba de performanta.

"S-a intamplat ca intotdeauna cand Romania participa la marile turnee finale. Mai intai isi asigura respectul, are mici reusite si chiar atunci cand suporterii incep sa creada ca echipa poate realiza intr-adevar ceva, se instaleaza o stare de paralizie. Acesti simpli participanti mediocri vor fi in curand dati uitarii", se scrie in Der Spiegel.

Referindu-se la unitatea grupului si la marea vedeta a primei reprezentative, Adrian Mutu, jurnalistii germani spun despre echipa Romaniei ca nu a fost una functionala si ca Briliantul a fost mai mult preocupat sa-si injure coechipierii.

"Echipa a oferit imagini infricosatoare marti seara...Au aparut lent, fara forta si convingere. Adrian Mutu, marea lor vedeta, a fost mai preocupat sa isi injure coechipierii decat sa joace fotbal. Aceasta nu a fost o echipa functionala", scrie Der Spiegel citati fiind de NewsIn.