Jurnalistii italieni de la Gazzetta dello Sport le multumesc olandezilor pentru calificarea in sferturile de finala ale EURO 2008, dupa opinia peninsularilor miracolul care a trezit Squadra Azzurra la viata numindu-se duetul Huntelaar-Van Persie, cel care a trimis nationala lui Piturca acasa.

"Calea miracolului a fost deschisa de un baiat de 24 de ani care parca a auzit rugamintile noastre, Huntelaar. Multumita atacantului celor de la Ajax si a reusitei lui Van Persie Italia ajunge in sferturile de finala, acolo unde va da piept cu Spania. Jucand un pic timorati de valoarea adversarului, romanii nu au putut face fata echipei lui Van Basten. Cu toate ca se astepta mai mult de la romani in a doua repriza, ritmul a fost dictat tot de olandezi. Milioane de multumiri pentru Klaas Jan Huntelaar", scriu gazetarii italieni.

Romania a ratat calificarea in sferturile de finala ale EURO 2008 dupa ce a fost invinsa cu scorul de 2-0 de catre Olanda, intre primele opt echipe ale Europei ajungand Italia, cea care a dispus cu 2-0 de Franta.