Cristi Chivu, capitanul echipei nationale a Romaniei, a precizat pentru site-ul oficial al EURO 2008 ca partida impotriva Olandei reprezinta un moment de cotitura pentru generatia sa, iar ca o eventuala calificare in primele opt echipe de pe Batranul Continent ar reprezenta un moment istoric pentru fotbalul romanesc.

"Ceea ce am realizat deja este grozav. Daca mi s-ar fi spus inainte de turneu ca vom rezista si cu Franta, si cu Italia, as fi fost de acord si as fi fost foarte fericit. Dar acum avem sansa sa ne calificam si stiu ca echipa are potential. Vreau foarte mult sa reusim, la fel si colegii mei. Este cel mai important meci pentru generatia noastra si calificarea din aceasta grupa ar fi un moment istoric pentru fotbalul romanesc", a marturisit fundasul celor de la Inter Milano.

De asemenea, Cristi mai crede ca Olanda nu se va relaxa in meciul de marti seara, fiind de parere ca batavii vor dori continuitate in rezultate, lucru care implica neaparat un rezultat bun impotriva Romaniei.