Fundasul italian Gianluca Zambrotta i-a dat replica lui Cristi Chivu, capitanul nationalei Romaniei, care anunta ca "Le vom face italienilor viata un iad". Noul rival al lui Chivu si din Serie A, dupa ce a semnat un contract cu AC Milan, Zambrotta a declarat: "Va fi un infern si pentru voi. Partida nu va fi dificila doar pentru noi. Nu avem de gand sa iesim atat de repede de la Europene."

Si capitanul Italiei pentru meciul cu Romania, Alessandro Del Piero, este pregatit sa conduca Squadra Azzurra spre victorie: "Stim foarte bine ce ne asteapta. Vreau sa fiu la momentul oportun, in locul oportun, si sa fac ceea ce trebuie. Cu alte cuvinte, vreau sa fiu determinant."

Del Piero va fi folosit inca din primul minut impotriva tricolorilor, dupa ce nu a jucat decat pe finalul meciului cu Olanda, si va prelua banderola de capitan de la portarul Gianluigi Buffon, care a purtat-o in meciul de deschidere. Decizia a fost luata de selectionerul Roberto Donadoni deoarece Del Piero va fi jucatorul cu cele mai multe selectii dintre titulari. Decarul lui Juventus va juca meciul cu numarul 88 pentru Italia, in timp ce Buffon va ajunge la cota 84.