Inventatoarea jocului defensiv, Italia, va face cunostinta vineri seara cu cel mai bun practician al momentului, al acestei conceptii de joc: Victor Piturca, selectionerul Romaniei. "Ne dorim victoria", spune Piturca inaintea bataliei cu o Italie ranita (dupa 0-3 cu Olanda), insa acelasi obiectiv fusese anuntat si inaintea meciului cu Franta (in care tricolorii nu au avut niciun sut pe poarta).

"Sa vedem ce va reusi Italia cu nationala romana! In preliminarii spre exemplu, Olanda nu a reusit sa ii dea un gol in doua meciuri! Romanii au jucat foarte bine cu noi, acesta este adevarul, si oricine va incerca sa le desfaca sistemul, va suferi enorm..." - Raymond Domenech, antrenor Franta.

Piturca a lasat de inteles ca va aborda o partitura mai ofensiva si pregateste doua modificari in primul 11: Dica in locul lui Radoi si Florentin Petre in locul lui Banel Nicolita. In avanposturi, Daniel Niculae isi va pastra postul de titular, prestatia sa cu Franta multumindu-l pe selectioner.

Un prim efect al acestor modificari va fi faptul ca Piturca distribuie un om mai aproape de Adrian Mutu - stelistul Dica (forma buna aratata in jocul cu Muntenegru).

"Veti vedea un alt Mutu decat cel din partida cu Franta. Este in forma fizica foarte buna acum, problemele lui au trecut si pe masura ce vom avansa in competitie isi va arata clasa" - Victor Piturca.

Italienii au de depasit socul unei infrangeri usturatoare cu Olanda, iar selectionerul Roberto Donadoni recurge la masuri radicale: l-a scos pe Materazzi din primul 11 si schimba linia defensiva (va fi folosit grupul Zambrotta, Chiellini, Panucci, Grosso), iar in atac va fi titularizat Alessandro Del Piero care va prelua si banderola de capitan de la portarul Buffon.