Gerhard Kapl, presedintele Comisiei de Arbitri din Austria, a precizat ca reusita lui Ruud Van Nistelrooy din meciul cu Italia (cea de 1-0) a fost perfect regulamentara pentru ca fundasul italian Cristian Panucci era accidentat in spatele portii si l-a scos astfel din off-side pe atacantul celor de la Real Madrid.

"Decizia arbitrului suedez Peter Frojdfeldt este corecta suta la suta, fara nicio indoiala. Un jucator advers nu poate fi in ofsaid cand unul dintre ultimii doi fundasi a parasit terenul", precum in cazul lui Panucci, a precizat Kapl.

Aceasta reglementare a UEFA este destinata sa impiedice o echipa sa incerce in mod deliberat sa-si lase adversarii in ofsaid, explica acelasi oficial.

Gerhard Kapl a vizionat partida dintre Olanda si Italia la Regensdorf, acolo unde se afla cantonamentul arbitrilor de la Euro-2008, fiind de parere ca decizia suedezului Peter Frojdfeldt nu poate starni nicio controversa.

Olanda lui Van Basten a invins Italia cu 3-0 si conduce in grupa C de la EURO 2008, acolo unde Romania si Franta se afla la egalitate pe pozitiile doi si trei.