In virtutea dreptului romanului de a se pricepe in primul rind la fotbal si la politica, apoi la toate cele, imi permit sa-mi dau si eu o parere despre echipa nationala a Romaniei. Nu sint cea mai indicata persoana sa comenteze, cita vreme ma uit la fotbal din an in paste si atunci doar datorita circumstantelor. Prin urmare, nu-mi luati parerea de buna, ci doar ca parere. Nu de alta, dar n-am chef sa scriu de bine despre reprezentativa Romaniei la Euro 2008.

Nu stiu daca sa ma amuz sau daca sa ma intristez la gindul ca Romania participa, dupa nu-stiu-cite calificari ratate, la campionatul european. Bineinteles, ca un roman bun ce ma aflu, imi doresc sa ajunga cit mai departe. Cu toate astea, nu cred in nationala. De fapt, unul dintre motivele pentru care nu ma mai uit la meciurile de fotbal este acela ca am fost dezamagit de atitea ori, incit mi s-a taiat.

Nu stiu daca sa ma amuz sau daca sa ma intristez la auzul atitor vorbe pline de entuziasm si, mai ales, de optimism. Cristi Chivu spune ca si-ar paria toti banii pe Romania. Eu n-as paria un leu. Nu-stiu-care francezi spuneau ca se tem de Mutu, care e super-vedeta si care, de prea mult vedetism cronic, da cu bita-n balta.

Eu tind sa cred ca nationala Romaniei este supra-estimata. La fel de supra-estimata cum a fost si la campionatele trecute, cind ne-am pus toata speranta intr-o echipa de vedete care nu a fost in stare sa obtina macar calificarea. Sa nu se inteleaga gresit, chiar nu am sperante pentru meciurile care vor sa vina. Si prefer sa nu-mi fac, pentru ca iarasi o sa fiu dezamagit.

Vad atitea comentarii pe marginea celei mai tari echipe din ‘94 pina in prezent, incit ma gindesc ca va avea aceeasi soarta ca Steaua: cind crezi ca va reusi, ca mai are un pic si cistiga un meci, hop face unul o greseala si s-a dus naibii toata fericirea. Mi-e frica de un singur lucru: acela ca, de atita lauda, or sa se lase pe tinjala si n-o sa iasa nimic. Asta in loc sa munceasca pentru victorie.

Parerea mea? Hai sa nu ne faultam singuri. Sa nu ne face iluzii degeaba. Ce va fi o sa vedem.

Comenteaza pe Subiectiv.