Presa straina a criticat evolutia Frantei in meciul cu Romania, occidentalii asteptandu-se la mai mult de la echipa lui Domenech. In schimb, au apreciat daruirea jucatorilor romani, prestatia elevilor lui Piturca primind aprecieri pozitive, in ciuda faptului ca echipa noastra nu a prea pus probleme si in atac.

Italienii de la Gazetta dello Sport au titrat inainte de meciul squadrei azzurra: "Romania si Franta au terminat 0-0, fara emotii si dezamagitor". "Adversarii Italiei din Grupa C nu au impresionat la acest European. Albastrii au evoluat lent si previzibil si nu au punctat. Slabi Anelka si Benzema. Romania s-a limitat sa inchida culoarele spre poarta", mai scrie autorul articolului. In schimb, Corriere dello Sport noteaza: "Franta blocata de Romania".

"Franta si Romania, umar la umar", titreaza ziarul olandez De Telegraapf. "Franta a avut initiativa si a fost ceva mai ofensiva, insa romanii au rezistat", mai scriu olandezii.

Cotidianul francez L'Equipe a publicat in editia sa online, imediat dupa incheierea meciului Romania-Franta (0-0): "Ne asteptam la mai mult".

"Franta a fost tinuta in sah de Romania, la debutul in EURO 2008. Cuplul de atacanti Benzema - Anelka nu a reusit sa puncteze. Pentru calificarea din aceasta grupa, Franta trebuie sa arate altfel in meciurile cu Olanda si Italia".

"Romanii ageri au tinut in loc Franta", afirma si cei de la Goal.com, care in continuare scriu ca "in ciuda startului avantat al francezilor, Romania a fost puternica si a rezistat, francezii trebuind sa se multumeasca doar cu 0-0".

Marca.es: "Franta a deceptionat!" Spaniolii continua prin a preciza ca "oamenii lui Domenech nu au putut sa treaca peste barajul Romaniei, jucatorii nationalei fiind siguri in defensiva si si-au mai creat si cateva ocazii care au pus destul pericol francezilor."

Comentariul cel mai amuzant a venit din partea englezilor de la The Sun, a caror nationala urmareste la televizor desfasurarea Europenelo. "Bine ati venit in Grupa Mortii. Iar daca Franta si Romania isi continua drumul lor, va fi plictiseala cea care va omori. Romania a fost condusa magistral de Cristian Chivu, care la mijloc distrugea tot ceea ce Franta construia. "Englezii i-au criticat pe francezi pentru trufia lor si au spus despre Anelka doar faptul ca a fost "an empty shirt."