Olanda a desfiintat Italia, detinatoarea titlului de campioana mondiala. Nistelrooy a deschis scorul (26) dintr-o pozitie acuzata de azzurri pentru ofsaid; Sneijder a majorat cinci minute mai tarziu, speculand o pozitionare proasta a portarului Buffon, iar Van Bronckhorst a inchis tabela (78), dupa o noua interventie bizara a goalkeeperului italian. Olanda este impresionanta, Italia - o improvizatie nefericita a antrenorului Donadoni.

Repriza secunda:

'78 Dupa trei situatii uriase ratate de italieni, Olanda are un contraatac fructificat de Van Bronckhorst: 3-0 pentru batavi!!!

'75 Donadoni risca - il introduce pe Cassano in locul lui Camoranesi; Italia are apoi cea mai mare situatie - Toni ramane singur cu Van der Sar, dar inalta mingea peste transversala!

In minutul urmator, Grosso suteaza din careu, de la 8 metri, insa portarul Olandei salveaza!

'67 Italia ataca dezorganizat; intra DelPiero care isi incearca sansa cu un sut din afara careului.

'53 Zambrotta scapa de adversarul direct, suteaza din careu, insa mingea trece pe langa poarta. Donadoni face prima schimbare - il scoate pe Materazzi (care inota) si il introduce pe Grosso.

'45+1 Di Natale suteaza de la marginea careului putin peste poarta

'42 Nistelroy scapa singur cu Buffon, insa portarul Italiei salveaza!

'31 Olanda majoreaza printr-o reusita de exceptie a lui Sneijder: deviaza din unghi, pe langa Buffon, neinspirat.

'

26 Olanda deschide scorul prin van Nistelrooy care reia in plasa, din ofsaid, o minge sosita din flancul stang: 1-0!

'17 Contra veninoasa a Olandei: Nistelrooy a scapat singur cu Buffon, il depaseste, este atins de portar si dezechilibrat - atacantul olandez prefera sa continue faza si nu obtine nimic - nici penalty, nici gol!!!

'12 Lovitura libera Olanda, de la 20 metri: sut Sneijder, gaseste o fisura in zid, insa mingea este respinsa de coechipeirul sau Ooijer

'7 Replica Olandei: Sneijder prelucreaza o minge in marginea careului, preia Nistelrooy; sutul sau violent este respins de italieni din fata portii.

'3 Prima actiune importanta: recupereaza Pirlo, pleaca Di Natale spre careul batavilor, ramane singur, in lateral, insa centrarea nu il gaseste pe Luca Toni.

Olanda:

Van der Sar - Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst, Boulahrouz - Engelaar, De Jong - Kuyt, Sneijder, Van der Vaart - Van Nistelrooy

Italia:

Buffon - Panucci, Barzagli, Matterazzi, Zambrota - Gatusso, Ambrosini - Camoranesi, Pirlo, Di Natale - Toni