"Ne asteptam la mai multa recunostinta din partea lui Mutu", a declarat Pantaleo Corvino, directorul sportiv al Fiorentinei, referindu-se la solicitarea facuta de impresarul romanului de a-i fi marit salariul. "L-am luat atunci cand nimeni nu mai credea in el", adauga Corvino, citat de Gazzetta dello Sport.

Conform acestor surse, Mutu a cerut prin intermediul agentului sau sa i se mareasca salariul de la 1,5 milioane de euro pe an la 4 milioane. Solicitarea a a venit in ziua in care Camera de Rezolvare a Disputelor de la FIFA a decis ca Mutu sa plateasca lui Chelsea 12 milioane de euro pentru episodul de acum 4 ani, cand a fost suspendat pentru consum de substante interzise.

Fiorentina i-a fixat lui Mutu un pret de transfer de 25 de milioane de euro, informatia facuta publica de clubul german Schalke 04. In urma cu cateva saptamani, un oficial de la Schalke a declarat: "Fiorentina ni l-a oferit pe Mutu la pretul de 25 de milioane de euro". Indirect, atacantul a confirmat veridicitatea informatiei, printr-o declaratie care a surprins la acel moment (pentru ca trada o raceala in "logodna" ce parea eterna intre clubul toscan si atacant): "Daca intr-adevar Fiorentina m-a oferit cuiva, as fi foarte dezamagit".