Selectionerul Raymond Domenech a fost multumit de ultimul amical (1-0 contra Columbiei, "un joc intens"), explicand apoi presei franceze modul in care a gandit jocul echipei pentru turneul final. Nu a furnizat nicio certitudine asupra formulei de start cu Romania (9 iunie), ceea ce nu constituie o noutate pentru sofisticatul Domenech - nici Benzema, impresionant, nu e sigur de primul 11, glumesc jurnalistii de la L'Equipe...

In primele 60 de minute ale jocului cu Columbia, Franta s-a asezat intr-un sistem 4-3-1-2: Makelele (inchizator) i-a avut alaturi pe Malouda (stanga) si Toulalan (dreapta), iar Ribery a jucat rolul mijlocasului ofensiv in spatele varfurilor Benzema si Henry. In ultimele minute, Franta a modificat sistemul, retragandu-se in 4-5-1.

"Ambele sisteme au puncte slabe si puncte tari. Primul ne permite sa fim agresivi si sa avem potential ofensiv ridicat in terenul advers. Al doilea sistem ne ajuta sa ne aparam mai jos. Este important sa ne putem adapta oricarui sistem fara vreun efect negativ", a spus Domenech dupa jocul cu Columbia, citat de L'Equipe.

Lista de start din acest ultim amical ar putea semana cu 11-le pregatit pentru partida cu Romania: "este o posibilitate destul de mare, insa nu este o certitudine", declara Domenech.