Organizatorii Campionatului European din Austria si Elvetia au in ploaie unul dintre cei mai mari adversari, majoritatea evenimentelor care se vor desfasura in aer liber putand fi afectate de vremea capricioasa din cele doua tari gazda.

Zeci de mii de suporteri ai celor 16 echipe implicate in partidele de la EURO isi vor viziona favoritii in locurile special amenajate, organizatorii luand in calcul amplasarea unor corturi impotriva ploilor torentiale care au fost anuntate in Austria si in Elvetia.

"Nu pot sa spun ca este un dezavantaj, dar clima din orasele elvetiene si austriece isi va face cu siguranta simtita prezenta, iar vremea va fi o provocare pentru noi. Aaa a fost si in Germania, in 2006, iar inainte de turneu s-au si anuntat ploi puternice, dar pana la urma vremea a fost insorita", a precizat Christian Mutscheler, directorul elvetian al turneului european.

Sunt anuntate precipitatii chiar si la meciul de deschidere, cel dintre Elvetia si Cehia, care va avea loc sambata.

De asemenea, la partida dintre Croatia si Austria, care va avea loc duminica, la Viena, se prognozeaza ca vor fi si descarcari electrice.

Primul antrenament al Romaniei pe taram elvetian a fost perturbat de o ploaie torentiala, conditiile atmosferice anuntandu-se ca fiind principalul rival al spectacolului care se anunta a fi EURO 2008.