Marti, primul antrenament al Italiei fara capitanul Cannavaro, accidentat cu o seara mai devreme: selectionerul Donadoni ii acorda o atentie speciala lui Gamberini, sosit de urgenta pentru a-l inlocui pe Cannavaro. Intr-o alta parte a terenului, Chiellini (omul care l-a scos pe capitan din turneu) intra tare la Cassano, provocand furia acestuia: atacantul Sampdoriei se ridica si il imbranceste pe Chiellini. Donadoni intervine si cere jucatorilor sa se calmeze.

Ce sistem defensiv?

In finalul antrenamentului de marti, Donadoni a impartit lotul in doua echipe. Scorul a contat prea putin in comparatie cu modul in care a alcatuit apararile - defensiva a devenit o problema dupa forfaitul lui Cannavaro, fotbalist determinant pentru modul in care isi conduce coechipierii.

Interesant este ca antrenorul italian a trimis doua sisteme diferite de aparare - unul in trei oameni (Panucci, Chiellini, Gamberini) si altul in 4 oameni (Zambrotta, Barzagli, Materazzi, Grosso). Avand in vedere traditia si modul in care a jucat in ultimii ani, a doua varianta pare cea mai plauzibila...