Presedintele Traian Basescu si delegatia FRF compusa din staff-ul administrativ, tehnic si lotul nationelei s-au intalnit la salonul oficial al Aeroportului Henry Coanda. Basescu va efectua o vizita in Germania si a tinut sa ii incurajeze pe tricolori in vederea Campionatului European.

Primul pe care l-a salutat presedintele tarii a fost Victor Piturca. Selectionerul l-a tras imediat pur si simplu de brat pe Mutu. "Adi, scoate repede un tricou pentru domnul presedinte", i-a spus Piti. Jucatorul s-a conformat si i-a dat lui Traian Basescu tricoul sau de joc. Presedintele a zabovit cinci minute, s-a salutat cu Mircea Sandu si ceilalti oficiali ai FRF dar si cu jucatorii, Bogdan Lobont fiind singurul care nu si-a dat seama ca in salonul oficial este presedintele.

Si francezii il asteapta in cantonament pe presedintele Nicolas Sarkozy. Seful statului vrea sa ia pranzul cu cei din nationala Frantei si sa il incurajeze pe Vieira, care s-a accidentat si va rata primul meci de la Euro, cu Romania.