Desele accidentari din sanul echipei nationale l-au pus pe jar pe selectionerul Victor Piturca, cel care i-a cerut dinamovistului Andrei Margaritescu sa fie in orice moment pregatit sa fie chemat de urgenta la prima reprezentativa.

Asistat de Pompiliu Popescu, medicul echipei nationale, mijlocasul din Stefan cel Mare a efectuat de urgenta vizita medicala, fiind controlat amanuntit la fel ca si tricolorii care vor merge la EURO.

China a primit si o interdictie din partea lui Piti, acesta neavand voie sa paraseasca tara pe durata prezentei Romaniei la turneul final.

Andrei este vazut ca o posibila solutie pentru postul de inchizator in cazul in care unul dintre oamenii cu probleme din linia defensiva sau mediana: Tamas, Goian, Radoi sau Chivu, ar fi nevoiti sa declare forfait.

Nu este prima data cand fotbalistul dinamovist este chemat surprinzator la nationala, Margaritescu fiind selectionat de urgenta si la partida cu Bulgaria, din data de 2 septembrie 2006, atunci cand Dorinel Munteanu a avut un deces in familie si nu a putut onora convocarea la prima reprezentativa.