UEFA a anuntat ca va plati compensatii cluburilor care furnizeaza jucatori echipelor participante la turneul final al campionatului european. Astfel, pentru fiecare zi petrecuta in Austria si Elvetia, UEFA va plati o suma de aproape 6000 de euro (de jucator). Real Madrid, Barcelona au cate 8 jucatori convocati la turneu, Bayern Munchen trimite noua jucatori, iar Olympique Lyon si Panathinaikos Atena au cate 10, astfel ca pot visa la cele mai consistente compensatii - aproximativ 1.000.000 de euro.

Suma finala depinde de traseul fiecarei echipe in competitie.

Suma globala pe care UEFA o pune la bataie este de peste 45 de milioane de euro. Din Romania, clubul cel mai bine reprezentat este Steaua: 6 jucatori (5 la reprezentativa tricolora si Pawel Golanski la Polonia). In functie de unde se vor opri tricolorii, administratorii din Ghencea pot face socoteli.

Cei mai multi bani vor merge spre cluburile din Bundesliga, campionatul cel mai bine reprezentat la EURO. 56 de jucatori din prima liga germana sunt prezenti la turneul final, 42 de fotbalisti vin din Premier League, divizia de elita din Anglia, iar Primera Division, liga spaniola, trimite la EURO 41 de jucatori. Liga I din Romania se afla pe locul 10 in aceasta ierarhie, cu 13 jucatori, la egalitate cu Portugalia.