Olanda si-a demonstrat inca o data (daca mai era nevoie) calitatile tehnice excelente, reusind in dese randuri combinatii spectaculoase si actiuni rapide de atac, dar in defensiva trupa lui Van Basten are inca mari carente.

La Eindhoven, intr-un nou test inainte de EURO, Olanda a deschis scorul in minutul 30 dupa o combinatie marca Real Madrid: Sneijder-Robben-Van Nistelrooy

Dar in partea secunda Nicklas Bendtner l-a ridiculizat pe fundasul central Joris Mathisen la golul egalizator, atacantul lui Arsenal oferindu-i pe tava o minge lui Christian Poulsen care a punctat din sase metri.

Astfel, careul ofensiv alcatuit din Sneijder, Robben, Van der Vaart si Van Nistelrooy, carora se poate adauga si Van Persie, inca nerefacut dupa o accidentare, dar prezent in lot, va da emotii oricarei aparari de la EURO, insa axul central al apararii: Heitinga-Mathisen comite destule erori de plasament si de marcaj.

Olanda mai are un singur meci de pregatire pana la turneul final. Duminica, la Rotterdam, batavii vor infrunta Tara Galilor, iar pe 9 iunie debuteaza la EURO, contra Italiei. Meciul impotriva Romaniei va avea loc pe 17 iunie.