La o zi după ce partida dintre Sepsi OSK și FC U Craiova a fost suspendată, Răzvan Burleanu, președintele FRF, a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre cele întâmplate duminică la Sfântu Gheorghe.

Razvan BurleanuFoto: Cronos / Alamy / Alamy / Profimedia

>> Reacția primarului din Sfântu Gheorghe după oprirea meciului dintre Sepsi și U Craiova 1948

>> Oprirea meciului Sepsi - FCU 1948 din cauza scandărilor rasiste, o premieră în fotbalul românesc. Ce spune preşedintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării

Răzvan Burleanu salută decizia lui Andrei Chivulete de a suspenda meciul Sepsi vs FC U Craiova

Andrei Chivulete a suspendat definitiv în minutul 26 meciul dintre Sepsi și FC U Craiova din etapa a 23-a din SuperLigă, din cauza scandărilor xenofobe ale unora dintre fanii prezenți la meciul de la Sfântu Gheorghe.

La o zi distanță, Răzvan Burleanu a venit cu o primă reacție după cele întâmplate.

„Poziția noastră, a Federației Române de Fotbal, e foarte clară. În primul rând, nu ne dorim să avem scandări, mesaje rasiste, discriminatorii și/sau xenofobe în societatea noastră.

Pe de altă parte, arbitrul Chivulete a urmat un protocol în 3 pași care se aplică și la nivel internațional. În perioada următoare, cazul va ajunge pe masa Comisiei de Disciplină, care va decide în ceea ce privește incidentele petrecute la acest meci.

Ne dorim ca stadionul să reprezinte un spațiu civilizat, unde poți să te duci cu copilul. Cu siguranță, e nevoie de intervenții în această zonă.

Anumite grupuri de suporteri nu susțin acest mesaj. E important ca și autoritățile să poată să intervină atunci când aceste principii sunt încălcate” - Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Amenințați cu pierderea meciului, oltenii au emis un comunicat în care se dezic de atitudinea fanilor. Într-o precizare postată pe rețelele de socializare, formația patronată de Adrian Mititelu susține că echipa gazdă este cea responsabilă de organizarea și manifestările suporterilor.

Momentul în care arbitrul Andrei Chivulete întrerupe partida dintre Sepsi și FC U Craiova