Jurnaliștii de la L'Equipe l-au văzut pe centralul finalei Cupei Mondiale principal vinovat pentru înfrângerea Franței. La câteva zile distanță după ce Argentina a devenit noua campioană a lumii, Szymon Marciniak le-a răspuns gazetarilor din Hexagon. ​

Szymon Marciniak si Lionel Messi la CM 2022Foto: Foto Olimpik/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> FOTO Metoda sigură de a te face de râs pe rețelele sociale - Tatuajele cu Messi

Argentina a cucerit Cupa Mondială de fotbal după o pauză de 36 de ani, iar bucuria a fost pe măsură pentru fanii „Pumelor”. Marea finală cu Franța a fost una dramatică: 2-2 după 90 de minute, 3-3 după 120 de minute și 4-2 pentru Argentina la penaltiuri.

Szymon Marciniak se apără după finala CM 2022 în care a fost acuzat că a ajutat Argentina

Într-o conferință de presă, Marciniak a adus lămuriri despre arbitrajul pe care l-a avut în finala Mondialului din Qatar. Polonezul consideră nejustificat atacul francezilor (în special al celor de la L'Equipe) și spune că după partida de pe Lusail Stadium a primit felicitări inclusiv de la mari arbitri francezi.

Vorbind despre golul trei al Argentinei (se poate vedea pe imagini că sunt doi jucători de rezervă ai „Pumelor” în teren), Szymon Marciniak a arătat o fotografie de pe telefonul mobil în care șapte jucători francezi erau ilegal pe teren la un gol al lui Mbappe.

De asemenea, polonezul mai precizează că și la marea ocazie a lui Kolo Muani (din finalul celor 120 de minute) erau mai mulți jucători francezi neregulamentar pe teren.

Mai departe, Szymon Marciniak spune că pentru ca golul al treilea al lui Messi să fie anulat era nevoie ca faza să fi fost influențată (cei doi jucători argentinieni de rezervă erau departe de acțiune).

Szymon Marciniak a mai completat cu faptul că mari arbitri ai Franței i-au scris și l-au felicitat pentru prestația din finala CM. Polonezul îl aduce în discuție chiar și pe Kylian Mbappe, cel care ar fi precizat că „suntem arbitri grozavi”.

„Francezii nu au adus aminte de fotografia unde se poate vedea că sunt șapte francezi pe teren atunci când Mbappe marchează un gol. Nu s-a spus nimic, mai ales că și la ocazia ratată de Randal Kolo Muani din finalul meciului mai mulți jucători erau în terenul de joc.

În primul rând, ca această situație (n.r. de la golul al treilea al Argentinei, marcat de Messi) să fie pedepsită ar trebui să afecteze jocul.

Și care a fost impactul băieților care s-au ridicat și au sărit pe teren? Există ziare serioase și ziare care caută doar zgomot.

Mulți prieteni, mari arbitri ai Franței, mi-au scris și părerea lor a fost grozavă. Mulți profesioniști și fotbaliști ne-au transmis felicitări. Kylian Mbappe a spus că suntem arbitri grozavi” - Szymon Marciniak , citat de Footmercato.

Cele trei mai greșeli pe care L'Equipe i le reproșează lui Szymon Marciniak

Conform L'Equipe, Marciniak a comis mai multe gafe, iar gazetarii francezi le prezintă pe rând.

Prima presupusă eroare ar fi la penaltiul acordat lui Angel Di Maria. Centralul a dictat fără ezitare penalti, cu toate că de pe unele reluări nu se vede clar contactul dintre cei doi jucători.

Messi a punctat în minutul 23, iar Argentina a trecut în avantaj în marea finală.

A doua eroare: În minutul 98, la una dintre ultimele faze înainte de cele două reprize de prelungiri, Franța a scăpat pe un contraatac mai mult decât promițător.

>> Poveste de viață - Cum a ajuns un polonez să arbitreze finala CM 2022 și întâmplarea care i-a deschis drumul spre arbitraj

Centralul Szymon Marciniak nu a lăsat avantaj (așa cum ar fi fost normal - mingea era tot la francezi), a oprit faza de joc și a dictat fault pentru Franța.

Trupa lui Didier Deschamps a pierdut astfel ocazia de a puncta pe tabelă, gol care ar fi putut fi decisiv.

A treia eroare: La golul trei al Argentinei (marcat de Messi în a doua repriză de prelugiri), doi dintre jucătorii de rezervă ai „Pumelor” se aflau în teren. Jurnaliștii francezi spun că meciul ar fi trebuit oprit, în consecință golul lui Messi nu ar mai fi avut loc.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă: