Lionel Messi a devenit campion mondial pentru prima oară în carieră, dar drumul Argentinei până la trofeul suprem nu a fost deloc unul ușor. Olandezul Wout Weghorst aproape că a eliminat naționala Albiceleste, iar la finalul meciului din sferturi a fost ținta unei reacții neașteptate din partea căpitanului „Pumelor”.

Wout WeghorstFoto: ANP / ddp USA / Profimedia

Wout Weghorst l-a enervat rău pe Lionel Messi în sferturile CM 2022

Intrat pe teren în minutul 78, Weghorst a marcat cele două goluri care i-au permis Olandei să egaleze (2-2) și să trimită partida în prelungiri și la loviturile de departajare. În cele din urmă, argentinienii s-au impus cu 4-3 la loteria penaltiurilor.

La finalul partidei, atacantul olandez ar fi mers să îl salute pe Messi, însă reacția argentinianului a fost una neașteptată.

„La ce te uiți, prostule? La ce te uiți, prostule? Haide, du-te pe acolo! Du-te pe acolo”, i-a transmis Messi, extrem de nervos, lui Weghorst.

Fostul decar al Barcelonei și-a motivat ieșirea necontrolată precizând că Weghorst nu a avut o atitudine profesionistă de la intrarea pe teren.

„Ne-a provocat, ne-a lovit, ne-a spus tot felul de lucruri. Eu respect pe toată lumea și vreau să fiu respectat”, a spus Messi făcând referire la incidentul cu Wout Weghorst.

Wout Weghorst și partea plină a paharului: „Măcar acum îmi știe numele”

La aproape două săptămâni distanță, după Beșiktaș vs Șanlıurfaspor (16-imile Cupei Turciei), Weghorst a spus că este mândru de modul în care a luptat și se bucură de faptul că Messi îi știe acum numele.

„Pentru mine, când sunt pe teren, toată lumea este la fel. Nu contează dacă joc împotriva lui Messi sau a lui Burak (jucător al lui Șanlıurfaspor, liga a treia din Turcia), voi lupta cu tot ce am. Cred că Messi a fost surprins de modul în care am luptat, nu i-a plăcut.

Îl respect enorm, cred că este unul dintre cei mai buni jucători din istorie. La final am vrut să îi arât cât de mult îl respect, dar nu a fost de acord, era încă nervos pe mine. Acum văd asta drept un lucru benefic, cel puțin îmi știe numele” - Wout Weghorst, citat de A Spor.