Selecționerul polonez Czeslaw Michniewicz va părăsi banca echipei naționale la finalul acestui an, conform anunțului oficial al federației. Acesta se înscrie pe o listă selectă, alături de nume mari care nu au mai continuat după turneul final.

Czeslaw MichniewiczFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Polonia renunță la selecționerul Czeslaw Michniewicz

Antrenorul în vârstă de 52 de ani a preluat banca Poloniei în ianuarie 2022 și a reușit să scoată echipa din grupele CM 2022, pentru prima dată după o pauză de 36 de ani, scrie The Sun.

Echipa lui Robert Lewandowski s-a oprit în optimi, când a fost depășită clar de Franța, scor 3-1.

Președintele Federației Poloneze de Fotbal, Cezary Kulesza, a dezvăluit că angajamentul lui Michniewicz expiră la finalul anului și nu urmează să fie prelungit.

„În numele consiliului de administrație al Federației Poloneze, dorim să îi mulțumim lui Czeslaw Michniewicz pentru munca depusă în cele 11 luni. După cum știm, a preluat echipa într-un moment dificil și a reușit calificarea la Cupa Mondială și ieșirea din grupe. Pentru aceasta merită mulțumiri”, a anunțat Kulesza.

Michniewicz se înscrie pe o listă selectă de selecționeri care nu au mai continuat după Campionatul Mondial din Qatar, alături de Luis Enrique, Tite, Fernando Santos sau Louis van Gaal.