Enzo Fernandez a reușit să se impună în prima echipă a Argentinei, cu care a câștigat Campionatul Mondial de fotbal din Qatar, iar prestațiile sale i-au adus titlul de cel mai bun tânăr jucător al turneului.

Argentina, campioană mondială în Qatar 2022Foto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Benfica cere 120 de milioane de euro pentru Enzo Fernandez

Cum era de așteptat, cota sa a crescut enorm după evoluția din Qatar, iar Real Madrid și Liverpool au început discuțiile cu Benfica Lisabona pentru transferul mijlocașului de 21 de ani, scrie As.com.

Benfica a plătit în această vară 18 milioane de euro pentru 75% din drepturile jucătorului sosit de la River Plate, dar nu se gândește la o despărțire imediată, decât dacă i se va achita clauza de reziliere în valoare de 120 de milioane de euro.

Liverpool s-a arătat interesată de Fernandez încă înainte de începerea turneului final din Qatar și se părea că fotbalistul va ajunge pe Anfield în această iarnă.

Însă după prestațiile sale și victoria Argentinei din finală, Real Mardrid a intrat pe fir și a făcut deja o ofertă, dar și pretențiile Benficăi au crescut.

Totuși, în vară situația ar putea sta diferit, iar clubul din Lisabona ar putea negocia un preț mai mic decât clauza de reziliere, pentru mijlocașul argentinian.

Enzo Fernandez a evoluat în 13 partide în acest sezon pentru Benfica, reușind să marcheze un gol. La naționala Argentinei are 10 selecții în care a înscris o singură dată.