Bisht, tradiționala pelerină arabă, s-a vândut în număr mult mai mare decât de obicei la Doha, „vinovat” pentru acest lucru fiind Lionel Messi. Starul PSG-ului a fost îmbrăcat de emirul Qatarului cu respectiva mantie, iar mulți dintre fanii argentinieni au dorit neapărat să aibă un exemplar.

Lionel Messi si Bisht, mantia purtata dupa finala CM 2022 QatarFoto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

Conform L'Equipe, Bisht a devenit la modă printre fanii argentinieni după ce Messi a fost îmbrăcat cu pelerina neagă și aurie la finalul partidei cu Franța (câștigată de Argentina la penaltiuri - succes care le-a adus „Pumelor” al treilea titlu mondial).

Magazinul celui care a făcut faimos acest Bisht, Ahmed Al Salim, a realizat astfel vânzări istorice.

Dacă în mod normal se vindeau de la 8 până la 10 de astfel de articole de îmbrăcăminte pe zi, acum a fost vorba de 150 de exemplare pe zi cumpărate de fanii din Argentina.

De asemenea, trei dintre pelerine au fost la fel precum cea purtată de Messi: din bumbac japonez și cu fir de aur german. Preț: aproape 2.000 de euro.

Ce este Bisht

Pelerina, numită Bisht, este populară în lumea arabă de mii de ani și este purtată de bărbați la ocazii speciale, la nunți și la sărbători. Astfel, gazdele turneului au ținut să marcheze specific evenimentul desfășurat în Qatar.