Sancțiuni în masă în Ligue 1 după ce peste 70 jucători, conducători și antrenori profesioniști nu au respectat interdicția privind pariurile sportive.

Jean-Charles Castelletto, Camerun - CM 2022Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jean-Charles Castelletto și Alexander Djiku, jucătorii care au evoluat la CM 2022 și care au fost sancționați

Anunțul a fost făcut de către Liga Profesionistă de Fotbal din Franța, care a aplicat sancțiuni pentru nu mai puțin de 76 de fotbaliști, patroni de club și antrenori, pentru nerespectarea interdicției privind pariurile sportive.

Printre aceștia se numără și doi fotbaliști care au evoluat la Cupa Mondială din Qatar, camerunezul Jean-Charles Castelletto (Nantes) și ghanezul Alexander Djiku (Strasbourg).

Alexander Djiku a primit un meci de suspendare, în timp ce Jean-Charles Castelletto riscă până la 4 partide de suspendare.

Donovan Leon, portarul lui Auxerre, și Irvin Cardona, atacantul lui Brest, au primit cele mai drastice pedepse. Primul va lipsi pentru 5 partide, în timp ce al doilea a primit o suspendare de 4 jocuri, plus o amendă în valoare de 1.500 euro.

Nici antrenorul cu portarii de la clubul feminin Paris Saint-Germain, Guillaume Lemire, nu a fost iertat, iar acesta a primit și el patru meciuri de suspendare şi o amendă de 2.000 de euro.