Istvan Kovacs a fost unul dintre reprezentanții arbitrajului românesc la CM Qatar 2022, dar acesta nu a condus niciun meci la acest turneu final, având doar statutul de rezervă.

Istvan KovacsFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Istvan Kovacs, mulțumit de organizarea și atmosfera de la CM Qatar 2022

Istvan Kovacs a fost prezent la CM din Qatar, alături de asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene.

Centralul din Carei a fost doar rezervă la acest turneu final și nu a condus niciun joc.

Istvan Kovacs a fost rezervă de arbitru la 8 partide de la CM 2022, însă acesta a subliniat într-un interviu pentru FRF TV că simpla prezență a fost o onoare.

„Ne-am pregătit exemplar când am ajuns în Qatar, atât eu şi colegii mei, cât şi ceilalţi arbitri selectaţi în lotul pentru Mondial. Pur şi simplu a fost o decizie a celor din Comisia de Arbitri FIFA, pe care noi am respectat-o.

Pentru noi, faptul că am putut participa a fost o onoare. Oricine îşi doreşte la centru, dar am căpătat experienţă care ne va ajuta la următoarele turnee finale.” - a spus Istvan Kovacs.

Mai mult decât atât, acesta a făcut și câteva mențiuni cu privire la sumele pe care le-ar fi încasat în urma meciurilor la care a oficiat în Qatar.

„M-au amuzat ştirile din presă, pentru că nici jumătate de suma vehiculată nu îmi intră în conturi. Dar părerea mea este că atunci când ajungi printre cei mai buni, meriţi să fii răsplătit pe măsură.

Mi-a plăcut mult organizarea, a fost ireproşabilă, atmosfera de pe stadioane. Totul a fost la superlativ, a fost un mondial reuşit.” - a încheiat Istvan Kovacs.

Prima pentru participarea la CM din Qatar a fost de 70.000 de euro, iar pentru fiecare meci la care a fost delegat în faza grupelor, Istvan Kovacs a primit 2.500 de euro. Pentru meciul din optimi baremul a crescut, el fiind de 5.000 de euro.

În total, arbitrul din România a adunat 92.500 de euro prin participarea la CM 2022 din Qatar.

Meciurile la care Istvan Kovacs a fost delegat ca arbitru de rezervă la CM 2022:

Qatar - Ecuador 0-2

Uruguay - Coreea de Sud 0-0

Argentina - Mexic 2-0

Spania - Germania 1-1

Ecuador - Senegal 1-2

Arabia Saudită - Mexic 1-2

Croația - Belgia 0-0

Portugalia - Elveția 6-1