Argentina a devenit campioană mondială pentru a treia oară în istorie, după ce a învins Franța la loviturile de departajare. La finalul partidei de pe Lusail Stadium, Lionel Messi a avut un mesaj pentru fanii naționalei Albiceleste.

Lionel Messi a castigat Cupa Mondiala 2022Foto: Bagu Blanco/Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lionel Messi nu se retrage din naționala Argentinei

Căpitanul „Pumelor” a afirmat că îşi doreşte să mai joace câteva meciuri pentru Argentina şi în calitate de campion al lumii.

„Vreau să mai joc câteva meciuri şi în calitate de campion mondial. Asta îşi doreşte toată lumea, este cel mai dorit trofeu de toţi. Am avut noroc că am realizat totul în cariera mea şi doar cupa asta îmi lipsea. Vreau să mă bucur cu toată lumea de acest trofeu.

Nu puteam cere nimic mai mult. Mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a dat. Trebuia să fim campioni mondiali, nu e timpul de analiză, e timpul să sărbătorim. Cu siguranţă va fi ultimul meci al meu la o Cupă Mondială” - Lionel Messi, conform Clarin.

De știut:

  • Lionel Messi a înscris în fiecare fază a CM 2022 (grupe, optimi, sferturi, semifinale și finală) și a terminat turneul din Qatar cu 7 goluri și 3 assist-uri.
  • Este pentru a doua oară când Messi este desemnat cel mai bun jucător al unei Cupe Mondiale, după ce a mai primit acest trofeu şi în 2014 (Argentina a pierdut atunci finala cu Germania).
  • Lionel Messi a devenit jucătorul cu cele mai multe prezenţe la Cupa Mondială (26). Argentinianul l-a depășit pe germanul Lothar Matthaus.

S-ar putea să te mai intereseze și: