Mii de oameni au sărbătorit pe străzile din Zagreb, după ce Croația a învins Maroc în finala mică a Cupei Mondiale 2022 și a plecat cu bronzul din Qatar.

Fanii croati au sarbatorit la Zagreb bronzul cucerit la CM 2022 QatarFoto: Denis LOVROVIC / AFP / Profimedia

Cotidianul Vecernji List a rezumat totul într-un titlu: „Croaţia este în flăcări! Lacrimi, cântece, mândrie şi bucurie în toată ţara!”. Acelaşi ziar a titrat „Croaţii vor petrece o lungă şi fericită noapte!”, făcând referire la miile de oameni care au ieşit în stradă pentru a serba medalia de bronz obţinută de elevii lui Zlatko Dalic.

„Croaţia este din nou a treia ţară din lume”, a strigat comentatorul meciului Croaţia – Maroc, la postul public HRT, imediat după ce meciul s-a încheiat la Doha. „Suntem încântaţi, mândri, fericiţi! Felicitări Croaţia, felicitări Vatreni!”, a adăugat el.

Modric şi colegii săi sunt aşteptaţi duminică dimineaţă la Zagreb, unde se estimează că numărul fanilor prezenţi pe traseul care urmează să fie străbătut de autocarul naţionalei – de la aeroport până în piaţa centrală a capitalei – îl va depăşi pe cel din 2018, când au fost prezenţi 550.000 de oameni, scrie News.ro.

>> Reacția lui Luka Modric după bronzul câștigat la CM 2022 / Detalii despre viitorul său la națională

>> Selecționerul Croației, prima reacție după ce a câștigat finala mică a CM 2022 Qatar - Cui i-a dedicat bronzul

>> Selecționerul Marocului, mândru de performanța echipei sale la CM 2022 Qatar

Croaţia se află pentru a treia oară pe podiumul Cupei Mondiale, după locul trei obţinut în 1998 şi locul doi obţinut în 2018.